Belastingdienst vraagt banken valsheid in geschrifte te plegen?!

Belasting Adviseur Grant Thornton

Cor Overduin: 'Het box 3-moeras blijkt ons steeds weer opnieuw te kunnen verrassen. Dat moeras is ruwweg op te delen in drie gedeelten: rechtspraak, wet- en regelgeving en uitvoering. Op 13 augustus jl. kwam op het snijvlak van wet- en regelgeving en uitvoering weer het nodige nieuws aan de oppervlakte.'

Op een Woo-verzoek over de bereidheid van banken tot gegevensaanlevering is namelijk beslist 1. 

Het Ministerie en de Belastingdienst overleggen veelvuldig met de Nederlandse (Vereniging van) banken. De banken renseigneren bijzonder veel financiële informatie. Bij het doorploegen van bijna 300 Woo-bladzijden ben ik even van mijn stoel gevallen. Lees ik het nou echt goed? In de veelheid van onderwerpen komt ook voorbij hoe gerenseigneerd moet worden bij deposito’s die voor meerdere jaren zijn vastgezet en waarvan de rente niet jaarlijks wordt bijgeschreven.

Een voorbeeld:
Mevrouw H zet haar spaargeld, 300.000 euro, op 1 juli 2021 voor 3 jaar vast op een deposito. De bank geeft haar een rente van 3% per jaar, de totale rente wordt bijgeschreven op 30 juni 2024 en tussentijds staat het geld gewoon vast.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

FrieslandCampina
Marktconform
Medior
Amersfoort
PwC
Marktconform
Medior
Amsterdam
Belastingdienst
4.024 - 7.747
Medior
Hoofddorp