Background
Nieuws

Trustkantoren krijgen verbod op het geven van belastingadviezen

Trustkantoren krijgen verbod op het geven van belastingadviezen

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Wijzigingswet financiële markten’ 2024 (36 442) op 11 juni 2024 aangenomen. De Kamer heeft tevens een bij dit wetsvoorstel behorend amendement aangenomen dat voorziet in een verbod op belastingadvies door de trustsector.

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Wijzigingswet financiële markten’ 2024 (36 442) op 11 juni 2024 aangenomen. Dit voorstel is een verzamelwetsvoorstel dat onderdeel uitmaakt van een in beginsel jaarlijkse wijzigingscyclus van wet- en regelgeving op het terrein van de financiële markten. In deze cyclus worden kleinere onderwerpen opgenomen die geen separaat voorstel rechtvaardigen.

De Kamer heeft tevens een bij dit wetsvoorstel behorend amendement aangenomen dat voorziet in een verbod op belastingadvies door de trustsector. Op dit moment is het geldende verbod op het verlenen van trustdiensten aan cliënten aan wie door hetzelfde trustkantoor ook reeds belastingadvies gegeven is niet altijd voldoende handhaafbaar omdat ten tijde van het aangaan van trustdienstverleningen niet is vast te stellen aan welke cliënten in het verleden belastingadvies is gegeven.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

PwC
Marktconform
Junior
Rotterdam
Alfa Accountants en adviseurs
Marktconform
Medior
Gorinchem
Meijburg & Co
Marktconform
Junior
Amstelveen